Tiden bara rusar förbi....

Men ändå går den inte tillräckligt fort ibland.

67 Dagar och 17 timmar kvar till uppcon

1625 timmar

97 500 minuter

5 850 000 sekunder

Sen är det hela 300 dagar kvar tills jag fyller år. Det är en hel evighet bort.




Blandat.

För tillfället så känner jag mig väldigt förvirrad. Det finns tusen och åter igen tusen tankar i mitt huvud. En del skulle passa bra till uppgifter i svenska medan andra bara susar runt och gör ingen nytta.  Varför sätter hjärnan igång och tänker på kvällarna för mig? Det skulle ha varit mycket bättre om jag hde de här funderingarna under skoltid. Jag har alltid brist på fantsi på svenskalektionerna då vi ska skriva något. Fantasin kommer alltid på kvällen då jag inte orkar sitta och skriva ner det även om jag borde göra det.

I torsdags var jag sjuk och då hade vi information om individuella valet som vi ska lämna in senast den 18 februari. Jag tror också att det var information om inriktningarna med och att man ska välja dem med snart men jag har verkligen ingen aning. På måndag blir det att gå till syon och kolla upp vad jag har missat.

Det jag har hört av de andra så vill jag inte gå kultur lika mycket längre. Jag vill nog gå språk då eller samhälls. Jag är som sagt väldigt förvirrad för tillfälet och har ganska många beslut att fatta.

69 dagar och 11 timmar

kvar innan Uppcon öppnar :D Jag längtar! Det kommer bli så roligt.
MinxZone kommer att vara där, jag har aldrig hört talas om dem förut men de var typ bra ändå.

Ni kan ju alltid kolla upp dem på youtube om ni orkar ;) Jag orkar då inte lägga up dom för datorn har inget ljud så jag kan inte höra om de är bra ljud eller ej ;) xD

Hej

Jag sitter här på skolan och drygar. Vi har bild och alla latjar på Ps men jag är redan klar så jag har ingenting att göra... Jag gjorde Josefine Andersson grön xD ska rita av henne i akryl sen -.-


Läskigt :o

En 31 årig man skrev detta till mig på apberget :s


hej du va ju söt...

Jag svarade: huh, okej, Tack tror jag :s
Vem är du?

en trevlig kille som söker efter en trevlig tjej du då??

Jag svarade: En tjej som ofta är glad,

läget annars???du kanske tycker att jagär en pedofil eller???

Jag svarade: Läget är bra....

vars i stan finns du???har du kille??

Jag svarade: Jag bor inte i stan och ja jag har kille.

ok då kanske inte jag är intressant för dig....

eftersom jag söker efter en älskarinna...

Jag svarade: Som är hälften så gmmal som dig? :o

bara kemin stämmer och man är myndig så gå ju det mesta bara man är ute efter samma sak lite frestande???:)

Jag svarade: Haha För det första är jag inte myndig, för det andra är du en helt random kille som är dubbelt så gammal som mig och för det tredje har jag redan en pokvän.




Helt sjukt :s

Efter det så slapp jag honom men det var ändå lite random. Det skrek bara Pedofil om honom så att det inte är sant :O

 

 

 

 

 

 


Mat!

Sitter och googlar runt på asiatisk mat oc hittar detta:

Ramen, detta skulle jag inte tacka nej till. Har länge velat provat "äkta" ramen :]



En Bento, förmodligen för äldre och till för att ätas ^^




Det här vet jag inte riktigt vad det är men den var så söt så jag villa ha med den xD




Dango. Det är något som ska föreställa sött och gott ^^ Detta har jag också velat smaka på länge.



Till sist en söt liten Bento som avslut.




Nu säger jag god natt och sov så sött :D


Jobbig vecka....

Måndag: Ju-jutsu (men det är bara skoj ;D)
Tisdag: Franska Prov (kryddat med lite random stuff som Marianne tyckte var roliga at suprisa oss med)
Onsdag: Sjukt snorig, ont i halsen och se ha Handboll (ingen bar kombination om jag får säga det själv)
Torsdag: Historia Prov, Franska läxförhör (fortfarande sjuk och kunde knappt andas medan jag satt och skrev provet)
Fredag: Engelska läxa, (återberetta en text på 10 sidor med hjälp av 10 stödmeningar från texten)

Roligt va? xD

Men nu orkar jag inte tänka på det. Över till något roligare. I april ska jag och två kompisar fara till Uppsala och vara på en konvet där som kallas Uppcon. Jag längtar verkligen och sitter och kollar in bilder på hur det har varit de andra åren. Det ser verkligen så roligt ut att jag nästan sprcker av längtan. För er som inte vet vad uppcon är så är det ett konvent för alla manga och anime intresserade. Man kan spela spel, träffa ny människor, smaka på den japanska maten, Lyssna på Japansk musik, se på alla som cosplayar m.m.

Är kommer några random bilder som jag hitta på google ^^

  



   


Någon som tycker att de är någolunda likt?
Detta kallas att cosplaya ^^ Det är ganska svårt att likna en som är tecknad ;)


Cute :]

Jag hitta några coola nyckelringar då jag kollade runt på google. Jag hittade bland annat de här:

 
De skulle passa perfekt till min kompis Schniffen som älskar kaktusar ^^ Men tänkt dig att ha en liten växt på din nyckelring eller hängande i mobilen.

Jag hittade också de här:




Söta va? :]

Franska!

Hej hej, idag har jag haft franska prov. Man kan väl säga att det gick si så där. Jag skrev på de mesta men frågan är om det blev rätt ;) Här kommer något till alla ni som älskar franska och Frankrike ^^

Je déteste le français, mais je tiens à la France. Le français est vraiment une langue inutile, qui pourrait. Il est préférable d'apprendre l'espagnol car elle est plus susceptible de le parler. Mais parce que les Français sont si fiers et que vous souhaitez apprendre l'anglais alors je vais devoir apprendre le français, mais le pire, c'est tout ce que je peux constater que le français est amusant parfois. C'est juste que je suis un sale gosse têtu qui est coché si paresseux elle n'est pas en mesure d'étudier autant qu'elle le devrait et a un mauvais professeur qui se sont accouplés leçons de français si le type n'est pas celui qui comprend rien.

Il ya probablement des milliers d'erreurs dans ce texte mais je ne peux pas faire face à ce moment. xD

Jag vill till Frankrike och se an massa saker men det är bara det att det är så många turister som vill dit så man måste stå i kö för att göra det roligaste som till exempel Eiffeltornet, Louvren m.m.

Här kommer några bilder på Eiffeltornet, Louvren och Triumfbågen.


Eiffeltornet (La Tour Eiffel)




Louvren (Le Musée de Louvre)





Triumfbågen (L'arc de Triomphe)


























Lite intresant information om Triumfbågen

Triumfbågen påbörjades 1806 och stod klar 1836. Det var Napoleon som hade bestämt att den skulle byggas till minne av segern vid Austerlittz. Det tog lång tid att göra klart bågen på grund av att Napoleons makt tog slut innan den var färdig. När bågen var klar så bars Napoleons kropp genom den och det finns en skrift på Triumfbågen som lyder så här: 

Ce monument, dont la construction commença en 1806, pour honorer la grande armée, fut laissé inachevé pendant de nombreuses années, mais les travaux se poursuivirent en 1823, avec un nouvel objectif, et ils furent achevés en 1836, sous le règne du Roi Louis-Philippe Ier, qui le consacra à la gloire des forces armées françaises. 

(Detta monumentet som påbörjades år 1806 för att hedra den utmärkta armén, lämnades ofullbordat i många år. Det fortsatte byggas år 1823 med en ny avsikt, och var klart år 1836 under regeringstiden av kung Louis-Philippe I, som dedicerade det till äran av Frankrikes stridskrafter.)

Under triumfbågen finns den okände soldatens soldatens grav som symboliserar alla dem som stupade under första världskriget. Graven kom till år 1920 då stoftet efter en stupad soldat gravsattes där. Den 11 november, varje år, lägger den franska presidenten en krans på´graven till minne av första världskrigets offer.



Träning?

Idag har jag haft ju-jutsu, vilket jag tycker är skoj. Vi gjorde bara nya saker och vi ströp varandra lite nu och då men det var ändå skoj. ^^ Det blev ett lugnt pass men man blev ändå varm, fast det aknske bara är jag som är otränad. ;) Men nog snackat om sånt krims krams vi kan gå över till Japan istället :D

Jag är en japan nöd kan man säga. Här kommer några bilder som jag hitta på google då jag sökte på japanska saker. 


Skulle du vilja bo i ett sånt här hus? Jag vet inte om jag skulle vilja det men lite fränt skulle det vara i alla fall.


Tyckte bara att växten var så fin, finns inte så många vita träd och den här får mig att tänka på snötäckta björkar. :D





Jag älskar körsbärsblommor! Jag måste fara till Japan under våren bara för att få se dom blomma i verkligheten.


God Morgon!

eller rättare sagt god dag, men vissa har ju just stigit upp. :)
Idag ska jag plugga har jag bstämt. Jag har franska prov på tisdag, franska läxförhör på torsdag ocg historieprov på torsdag. Det lät väl som en mjuk start efter lovet? Men alla måste vi dra strået till stacken så det är bara bita ihop och hoppas på det bästa.

För tillfället sitter jag och funderar på hur mycket det skulle kosta att fara till Japan i en vecka eller två. Det skulle vara jätte roligt och funderar på att fara dit efter jag har tagit studenten. Men då är det bara det att man måste spara pengar som jag inte är så bra på. Jag är en sån här impulsköpare och köper saker som jag sen inte har nytta av, men då jag har ett mål så brukar jag vara bättre på att spara.




Men jag skulle inte tacka nej till att sitta i det här trädet eller under det för den delen.

Trött?

För tillfället sitter jag här och surfar runt på facebook som så många andra människor gör. Vad är det egentligen som är så roligt med Facebook? Det enda jag gör där är att sitta och spela de meningslösa spelen. De flesta av dem är ganska lika, antingen så ska jag skörda efter X antal timmar/dagar eller så ska jag ta bort maten från spisen, sen har vi ju också de spel då jag bara klickar på några knappar så att jag får exp och pengar sen måste jag vänta några timmar innen jag kan göra allt igen. Det är helt enkelt bara meningslösa spel till tidsfördriv. Jag slår vad om hälften av er som läser min blogg spelar antingen Farmville, Pet society, Barn buddy, Maffia wars mm. Det är helt enkelt bara slöseri med tid men man gör det ändå.

Bara för att bloggar är så tråkiga utan bilder så kommer några bilder på några av deras logon. Jag tror ni kommer fatta till vilken de tillhör. XD





Det var allt för mig :D

Random

Det här är världens sju underverk, i alla fall om du kollar på den gamla listam.
Det enda som fortfarande finns kvar idag är keops pyramiderna. De andra 6 underverken är Babylons hängande trädgårdar, Artemistemplet i Efesos, Zeusstatyn i olympia, Mausoleet i Halikarnassos, kolossen på Rhodos och fyrtornet på faros.




Eftersom det bara finns kvar ett av de sju underverken i världen så har man gjort en nyare lista som innehåller



Chichén Itzá






Colosseum







Cristo Redentor






Kinesiska muren






Machu Picchu






Petra





och sist men inte minst Taj Mahal





Jag tycker att de 7 underverken är ganska facinerande, både de nya och de gamla.


Tjo hej!

Just nu sitter jag och spelar Maple Story med min bror som sitter hemma i stockholm 80 mil bort.
Här kommer lite bilder från spelet ^^

Maple Storys logo :)

Världskarta överhela Maple världen ^^



Ett av monstrerna jag döda idag ^^


Tjo flöjt!

Tjo flöjt  är inte mitt ord precis, snodde det från min kompis som fyllde 17 år idag, Grattis till dig!

Nu till vad jag har gjort idag ^^
Vi hade skridskor på idrotten idag, något som jag hatar. Bara efter några minuter ute på isen så har jag förlorat allt mitt blod i mina fötter och kan knappt åka. Det gör det knappast bättre att mina skridskor inte är slipade på cirka 10 år. Men jag hade ändå skoj de stunder jag kunde glömma bort min smärta och bara spela Handboll, Hockey bockey och något med en ring som boll och man har klubborna upp och ner vända istället för som vanligt. Jag hoppas ni förstår vad jag mena.

Efter skolan idag så följde jag med min kompis hem för att fira hennes födelsedag, som jag skrev lite om i början av inlägget. Till middag åt vi hamburgare som jag är så himla läss på. Vi åt det typ en gång i veckan här hemma ett tag och då blir man nådigt läss på det, men det funkade ändå. Till efterrätt blev det tårta så klart, de var riktigt goda faktiskt. Båda var helt vanliga köpta tårtor. Den ena hade blåbör som dekoration i mitten med grädde runtom och blåbärssylt inuti. Den andra hade physalis som dekoration på kanterna med en ros i mitten, en marsipanros, sen var det självklart grådde på den med. Inuti hade den jordgubbs sylt, även om jag inte tog någon physalis så var tårtan god. Jag tycker inte om physalis.

Sen orkar jag inte gå in på några mer detaljer. I present fick hon många roliga saker bl a en konstig rubiks kub och en dator. Hennes reaktion på datorn var "nu måste jag instalera om **** och det kommer ta fyra timmar innan jag har hett in mina skivor" vet inte exakt vad hon sa men något lknande. Men man märkte ändå att hon var riktigt glad över sin dator.

Det var allt jag hade att säga. bara för att denna blogg inte ska bli hur tråkig som helst så lägger jag in några bilder på en av mina favorit karaktärer bland manga/anime.

Först som chibi, sen som liten och till sist som han är nu.
 
  

  

 


Men nu ska jag ta och lägga mig, God natt.


Hej!

Idag har jag haft skola och varit på stan.
På stan köpte jag en present till min kompis som fyller 17 i morgon.
Jag köpte en bok som heter "Äcklig" och handlar om ett barn som under sin uppväxt alltid fått höra av sin mamma att hon är äcklig och oönskad. När hon var tretton år så lämnade mamman henne utan mat, vatten eller tak över huvudet och hon fick klara sig själv. Sen får man följa hennes kamp om hur hon blir USA's första svarta dommare. Jag har själv inte läst den men den lät bra. Jag hoppas hon kommer gilla den. Men jag har en reservplan, jag köpte också ett par örhängen som jag vet att hon kommer gilla. ;)


Grattis i förskott!

Här kommer en bild på något jag gillar:

 

Jag älskar Japan. Deras kultur, miljö, manga, geisher mm.


RSS 2.0